OPHALEN UIT SCHOOL

Eind 2018 is de Stint ‘van de weg gehaald door de overheid’. Wij hebben direct een oplossing gevonden om de kinderen toch veilig vanuit school naar de nso te brengen. We gaan met de auto en/of lopend. De kinderen dragen veiligheidsvestjes en we lopen een vaste route. Wanneer het regent dragen wij zorg voor een rode regencape. De pedagogisch medewerkers hebben een mobiele telefoon bij zich.

Bij binnenkomst is het even een drukke boel, iedereen is uitgelaten en heeft er een lange dag school op zitten. De kinderen mogen kiezen waar ze mee willen spelen, sommigen willen alleen zijn anderen hebben elkaar al een paar dagen niet gezien omdat ze niet bij elkaar op school zitten. Zij zijn enthousiast en blij om elkaar weer te ontmoeten. Na ongeveer een kwartier tot maximaal half uur gaan we weer een beetje opruimen (hutten mogen blijven staan) en vervolgens aan tafel. Intussen zijn er ook een aantal kinderen die graag helpen met het uitdelen van de bekers, het dragen van de limonade kan en het uitdelen van het fruit/groenten. Na het fruit is er nog een heerlijke ontbijtkoek, eierkoek of andere gezonde snack.

Meestal gaan we buiten spelen wat heel fijn is, een frisse neus halen is gezond. Soms gaan we even "buiten de deur" spelen in de speeltuin of op een speelveld in de buurt. We trekken dan bij alle kinderen een veiligheidsvest aan zodat we zichtbaar en herkenbaar over straat gaan.

Wanneer we binnenspelen knutselen we graag, we maken we de mooiste creaties, tekeningen en kunstwerkjes. Er worden hutten gebouwd of de indianen tent gaat op. De kinderen kunnen spelen met knikkers, puzzels, boeken, auto's bouwblokken klein en groot, Knex, Playmobile, Barbies, poppen, spellen zoals Stratego of schaken. Ook zorgen de kinderen voor de groente tuin, geven ze water en plukken in het seizoen het gekweekte fruit of groenten.