ACTIVITEITEN DOL-BLIJ EN DOL-GELUKKIG NSO

Bij de nso zijn de activiteiten zeer gevarieerd, kinderen mogen uiteraard helemaal zelfstandig kiezen waarmee ze willen spelen, met wie ze willen spelen en hoe ze willen spelen. Echter zijn er zeker wel regels waar ze zich aan moeten houden. Kinderen die de nso bezoeken weten dat heel goed aangezien ze op school en thuis ook aan regels 'vastzitten'. Buitenspelen staat bij de meeste kinderen bovenaan het lijstje, na een dag school lekker rennen en spelen.

De kinderen van de nso komen gemiddeld na schooltijd 2,5 uur per keer spelen. Ouders mogen zelf de vakantie dagen indelen, er is geen verplichte afname van dagen/weken. Uiteraard moeten de vakantiedagen wel vooraf opgegeven worden.

Vakantieopvang

De vakantieopvang is voor onze ouders optioneel. Wij verplichten ouders niet tot een minimale afname per jaar. Ouders nemen af wat ze werkelijk nodig hebben. Er bestaat ook de mogelijkheid om alleen vakantieopvang af te nemen. Indien ouders hier interesse in hebben kunnen zij zich hiervoor aanmelden via de mail of telefonisch.

Vakantie activiteiten

De pedagogisch medewerkers maken vooraf een programma met zeer afwisselende en leuke activiteiten. Er wordt altijd gewerkt vanuit een thema waar de activiteiten op georganiseerd worden. Ouders ontvangen het programma voorafgaand aan de vakantie. Daarnaast ontvangen zij een brief waarop zij in kunnen vullen welke dagen ze nodig hebben en welk pakket qua tijden nodig is.

Gedurende de vakantieopvang maken we leuke uitstapjes en gaan we regelmatig op pad naar leuke locaties in de buurt. U kunt hierbij denken aan Panbos, Meijendeijl, speeltuinen, boerderij Nellesteijn, boerderij t Geertje. Maar ook het spoorwegmusuem, Corpus, of diverse musea in Leiden. De nso heeft 7 museum jaarkaarten aangeschaft maar mee we op pad gaan. Ouders wordt gevraagd kinderen hun eigen kaart mee te geven wanneer we naar een museum gaan!