Voeding

Dol-Fijn kinderopvang 0-12 jaar heeft een voedingsbeleid voor de kinderen in samenwerking met Nutrica samengesteld. We hebben een mooi beleid t.a.v. voeding voor onze kinderen.

Mocht u uw kind na het eerste jaar opvolgmelk willen geven dan kunt u dat aangeven! De Borstvoeding die door de ouders meegebracht wordt dient gekoeld vervoerd en aangeleverd te worden. Bij aankomst moet deze voeding direct in de koeling gezet worden.

Warme maaltijd
Bij Dol-Fijn bestaat de mogelijkheid om uw kind een warme maaltijd mee te laten eten. Uw kind eet in plaats van een boterham als lunch een warme maaltijd die verantwoord, gevarieerd en gezond is. Via de leverancier "Lekker en Vers" wordt er dagelijks verse, gezonde voeding bereid. Deze wordt op bestelling aan ons uitgeleverd waarna wij de kinderen een heerlijke maaltijd kunnen geven. De warme maaltijden worden altijd tussen de middag gegeven met uitzondering van de naschoolse opvang, zij krijgen het om 17.00 uur.

Uitdelen tijdens de verjaardag van uw kind
Wij willen u er op attenderen dat het uitdelen van snoep tijdens een verjaardag niet altijd geapprecieerd wordt door andere ouders. Wij hebben de regel dat de traktatie/uitdeelzakjes met cadeautjes en regelmatig ook snoepjes altijd mee naar huis gaan zodat u zelf kunt bepalen wat uw kind wel en niet mag eten. Echter stellen wij het zeer op prijs wanneer er bijvoorbeeld een hartige uitdeel traktatie meegenomen wordt door uw kind. We kunnen het dan direct op eten tijdens de viering en dat is wel zo leuk.

TIP: http://www.peuterplace.nl/traktaties.htm of op de site van het voedingscentrum.
Internet: www.lekkerenvers.nl

Pdf: Voedingsbeleid 2019